uitgeverij tipi

 

 

 Home

Druiven en droesem

Druiven en Droesem
Frederiek Lommen

Griekenland is een van de oudste wijngebieden in de wereld. Toch stond het land jarenlang in de schaduw van populaire wijnlanden. Door de recente wijnrenaissance ontwikkelt het land van Dionysos zich tot een interessant wijngebied.

Er zijn meer wijnproducenten, meer wijngaarden, en er is meer creativiteit. Inheemse rassen zijn herontdekt en worden verrassend gemengd met bekende druivensoorten. In Druiven en Droesem gaat Frederiek Lommen op zoek naar de traditionele en de nieuwe wijncultuur van Griekenland. Haar rondreis voert naar alle Griekse provincies en regio’s, van de zuidelijke eilanden in de Ionische Zee naar de noordelijke grenzen met Bulgarije en Turkije. Ze is te gast op wijnboerderijen, ontdekt oude en hedendaagse wijngaarden, proeft de wijnen en eet mee van de spijzen in vele wijnhuisen. Ze vervlecht de geschiedenis van de Griekse druiven met persoonlijke indrukken van bewoners, hun tradities in muziek en literatuur én met levendige beschrijvingen van reizigers die haar voorgingen.

Frederiek Lommen is reisjournalist met een passie voor Griekenland en wijnen. Zij publiceerde onder meer in Lychnari, de Groene Amsterdammer en op de website Volkskrant Reizen – Mediterranee. Verder houdt zij een blog bij over haar persoonlijke passie: het ‘andere Griekenland’.

‘Eindelijk een Nederlands boek over de fantastische wijnen uit Griekenland.’ Martin van der Heiden, importeur Griekse Wijnen

Frederiek Lommen
Druiven en Droesem. Een reis langs Griekse wijngaarden
ISBN 978-90-77557-80-8
Gebonden – zwart wit - 368 blz - prijs € 22.95

Bestel dit boek